background shape

Autoverzekeringen Worden Fors Duurder: Hoe Te Besparen op Je Polis

article featured image

Autobezitters worden dit jaar geconfronteerd met flink hogere verzekeringspremies, en de trend zet zich de komende jaren voort. Ondanks de stijgende kosten, kunnen automobilisten besparen door hun polissen te herzien en aan te passen. Hier is wat je moet weten om niet onnodig te veel te betalen voor je autoverzekering.

Premiestijgingen en Oorzaken

De premies voor autoverzekeringen zijn dit jaar met 7 tot 9 procent gestegen vergeleken met vorig jaar, zo blijkt uit een recent onderzoek. Deze stijging wordt onder andere veroorzaakt door hogere lonen van automonteurs en inflatie, wat de kosten voor reparaties en vervangende onderdelen opdrijft. Verzekeraars hebben aangekondigd dat verdere verhogingen onvermijdelijk zijn.

Check Je Verzekering

Veel autobezitters laten hun polissen jarenlang ongemoeid, terwijl er vaak besparingen mogelijk zijn zonder van verzekeraar te wisselen. Verzekeraars passen regelmatig hun voorwaarden aan, wat betekent dat de verzekering die drie jaar geleden het beste was, nu misschien niet meer zo gunstig is. Verhuizen kan ook invloed hebben op je premie, omdat de locatie waar je woont een grote rol speelt.

Overweeg Beperkte Dekking

Voor oudere auto's kan het voordeliger zijn om de dekking te beperken. WA plus, dat enkele schades aan je eigen voertuig dekt, is goedkoper dan een all-risk verzekering. Voor auto's ouder dan tien jaar kan een eenvoudige aansprakelijkheidsverzekering al voldoende zijn, waardoor je flink kunt besparen.

Heb je vragen?
Neem dan contact op.

logo
  Kobaltweg 11
3542CE Utrecht
icon phone 030 227 0700 icon mail klantenservice@saemen.nl
NIEUWSBRIEF
icon chevron right