background shape

In oktober worden mobiele abonnement bij KPN en Vodafone fors duurder

article featured image

Op 1 oktober gaan de kosten omhoog voor mensen die al een langere tijd een mobiel abonnement hebben bij KPN of Vodafone. Vodafone verhoogt de prijzen met 10 procent, terwijl KPN maximaal 2,50 euro per maand extra kan vragen. Maar hier moet je op letten: deze prijsstijging geldt alleen voor abonnementen die zijn afgesloten vóór 1 juli 2023. In dit artikel gaan we kijken waarom ze dit doen en wat het betekent voor de klanten van deze telefoonbedrijven.

Tariefverhogingen door inflatie

Op 1 oktober passen KPN en Vodafone hun prijzen aan vanwege de inflatie. Vodafone kijkt naar de inflatiecijfers van het CBS van 2022, die 10 procent waren. KPN daarentegen kijkt naar het inflatiepercentage tussen juli 2022 en juni 2023, dat 8,9 procent bedroeg.

Verschillen tussen KPN en Vodafone

Er zijn wel verschillen tussen hoe KPN en Vodafone de prijsverhoging doorvoeren. KPN verhoogt de prijzen met 8,4 procent en stelt een maximumlimiet van 2,50 euro per maand in. Hierdoor zal de prijsverhoging voor duurdere abonnementen minder zijn. Ze passen de prijsverhoging toe op het abonnementsbedrag zonder enige kortingen. Extra diensten en belkosten blijven hetzelfde. En vergeet niet, deze prijsverhogingen gelden alleen voor mensen die hun abonnement vóór 1 juli 2023 hebben afgesloten.

Tweede prijsverhoging bij KPN

KPN-klanten krijgen voor de tweede keer snel achter elkaar te maken met hogere kosten. Het jaar ervoor was de prijsverhoging 5,8 procent met een maximum van 2 euro per maand.

Vodafone-klanten hadden het vorig jaar beter, omdat de prijsverhoging was gebaseerd op het lagere inflatiecijfer van 2,7 procent uit 2021.

Waarom algemene voorwaarden belangrijk zijn

De prijsverhoging is iets wat de meeste telefoon- en internetproviders mogen doen volgens hun algemene voorwaarden. Deze voorwaarden zeggen dat deze bedrijven de prijzen één keer per jaar mogen verhogen. Dus, helaas, is de prijsverhoging op zichzelf geen goede reden om je contract voortijdig op te zeggen. Het is slim om te weten wat er in die voorwaarden staat en je voor te bereiden op de aankomende prijswijzigingen.

Heb je vragen?
Neem dan contact op.

logo
  Kobaltweg 11
3542CE Utrecht
icon phone 030 227 0700 icon mail klantenservice@saemen.nl
NIEUWSBRIEF
icon chevron right