background shape

Nieuw Systeem voor Schadevrije Jaren bij Autoverzekeringen in Aantocht

article featured image

Binnenkort zullen verzekeraars een nieuw systeem implementeren voor het bijhouden van schadevrije jaren bij autoverzekeringen. Dit systeem maakt het eenvoudiger voor automobilisten om in te zien hoelang ze zonder schade hebben gereden, wat van belang is voor de hoogte van hun premie en kan helpen bij het overstappen naar een andere verzekeraar.

Transparantie in Schadevrije Jaren

Ondanks de ogenschijnlijke eenvoud om het aantal schadevrije jaren te berekenen, blijkt uit onderzoek dat de helft van de consumenten hierbij fouten maakt, wat kan resulteren in onjuiste premies bij het afsluiten van een nieuwe verzekering. Deze discrepanties kunnen ontstaan door verschillen in afronding tussen verzekeraars. Het nieuwe systeem zal deze problemen aanpakken door transparantie te bieden en het aantal schadevrije jaren niet meer in hele jaren, maar in maanden te registreren, waardoor afrondingsfouten worden voorkomen.

Verbeterde Informatieverstrekking voor Consumenten

Het nieuwe systeem, geïntegreerd in mijnschadevrijejaren.nl, stelt consumenten in staat om op elk moment hun schadevrije jaren in te zien. Dit biedt meer duidelijkheid bij het vergelijken van verzekeringen en het aanvragen van offertes, waardoor consumenten beter kunnen bepalen of een overstap naar een andere autoverzekering voordelig is. Daarnaast maakt het systeem het gemakkelijker om te beslissen of het verstandig is om kleine schades zelf te betalen, omdat de impact op de premiekorting direct zichtbaar is.

Vertraging bij Implementatie, maar Duidelijkheid in Zicht

Hoewel het nieuwe systeem oorspronkelijk gepland stond voor juli van dit jaar, zal de daadwerkelijke invoering pas begin 2025 plaatsvinden vanwege vertragingen bij de opzet. Het aansluiten van alle verzekeraars vergt meer tijd dan verwacht. Desalniettemin zal het nieuwe systeem vanaf 2025 definitieve helderheid bieden over het aantal schadevrije jaren en de bijbehorende premiekortingen, waardoor verrassingen en discussies tot het verleden behoren.

Heb je vragen?
Neem dan contact op.

logo
  Kobaltweg 11
3542CE Utrecht
icon phone 030 227 0700 icon mail klantenservice@saemen.nl
NIEUWSBRIEF
icon chevron right