background shape

Overgang Naar Gasloos Levert Niet Altijd Voordeel Op voor Consumenten

article featured image

Het streven van het kabinet om alle huishoudens van het gas af te krijgen moeten op de lange termijn veel kosten besparen. In de praktijk blijkt dit voor veel consumenten een lastig verhaal. Vooral huurders betalen vaak meer, doordat energieleveranciers hun kosten maximaal doorberekenen. De energietransitie kan dus behoorlijk wat geld kosten.

Verzet en Oplossingen

Het verzet groeit onder corporaties en huurdersverenigingen. Sociale huurders ervaren bijvoorbeeld een flinke stijging in kosten na de overstap naar stadsverwarming. Gelukkig zijn er beloften vanuit de politiek en betrokken partijen om tot een oplossing te komen waarbij de extra kosten niet op het bordje van sociale huurders belanden.

Uitdagingen en Mogelijkheden

De overgang naar gasloos wonen verloopt langzaam en kent diverse uitdagingen, zoals weigeraars in de straat en kostenoverschrijdingen. Toch zijn er ook mogelijkheden, zoals subsidies en gunstige leningen voor huishoudens die willen verduurzamen. Hoewel het initieel kosten met zich meebrengt, zijn er op de lange termijn financiƫle voordelen te behalen, mede dankzij hogere belastingen op gasverbruik en lagere tarieven voor alternatieve energiebronnen.

Heb je vragen?
Neem dan contact op.

logo
  Kobaltweg 11
3542CE Utrecht
icon phone 030 227 0700 icon mail klantenservice@saemen.nl
NIEUWSBRIEF
icon chevron right